Artiklar och blogg

Lyngen kommune blir medlem av Tornedalsrådet fra 1. januar 2022

Fra januar 2022 er det 14 medlemskommuner, da Lyngen kommune 2. desember i år vedtok å gå inn i Tornedalsrådet.

Med felles historie, tradisjoner og kultur er Tornedalen et spesielt område. Derfor mener Lyngen kommune at det er viktig å være med i Tornedalsrådet. De andre medlemskommunene er Storfjord, Kåfjord og Nordreisa fra Norge, Haparanda, Övertorneå, Pajala og Kiruna fra Sverige, samt Torneå, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio og Enontekiö fra Finland.

Det er med stor entusiasme at Lyngen kommune blir medlem av Tornedalsrådet fra 1. januar 2022.

  • Vi kommer til å benytte muligheten til å styrke det gode samarbeidet mellom ulike folk, slik det har vært i vår region i århundrer. Lyngen kommune mener grenseoverskridende samarbeid i nord kan gi muligheter for politisk overordnet deltakelse i viktige prosjekter i vår region. Vi kommer også til å få mange nye muligheter for samarbeid i næringslivet, spesielt innen reiseliv. Men like viktig er det at vi får et offisielt samarbeid med våre broderfolk i øst, der så mange av innbyggerne i Lyngen har slekt og venner, sier Dan-Håvard Johnsen, ordfører i Lyngen kommune.

Tornedalsrådets formann Roland Kemppainen er godt fornøyd med vedtaket i Lyngen kommune. Vi har nå fire norske kommuner som medlemmer.

  • At Lyngen kommune blir medlem av Tornedalsrådet, styrker rådets virksomhet både på regionalt og nordisk nivå, sier Roland Kemppainen.
  • Dette er også et viktig bevis på at Tornedalsrådets arbeid verdsettes, og at grenseoverskridende samarbeid og interesseoppfølging oppleves som enda viktigere i fremtiden, fortsetter styreleder Eero Ylitalo.
  • Tornedalsrådets direktør Tuula Ajanki gleder seg til å samarbeide med den nye medlemskommunen. Et større område vil gi rådets virksomhet større vekt og innebærer at vi får nye samarbeidspartnere. I begynnelsen av neste år vil vi styrke vår virksomhet også når det gjelder menneskelige ressurser og kommunikasjon, sier Tuula Ajanki.

Mer informasjon:

– Dan-Håvard Johnsen, ordfører i Lyngen kommune
– Roland Kemppainen, formann i Tornedalsrådet, tlf. +46 70 676 32 30

– Eero Ylitalo, styreleder i Tornedalsrådet, tlf. +358 40 631 7001

– Tuula Ajanki, daglig ledare i Tornedalsrådet, tlf. +358 45 858 4600

 

 

Pressemelding; Lyngen kommune blir medlem av Tornedalsrådet