Uutiskirje Tornionlaakson Neuvoston hallituksen vuosikokouksesta

hallituksen kokous 28.11.2018, Nordreisan / Raisin kunta

Hallitus käsitteli ja teki päätöksiä mm. seuraavissa asioissa:

1) Hallitus perusti vaalikomitean valmistelemaan vuosikokouksessa tehtäviä valintoja

Tornionlaakson Neuvoston vuosikokous (12.6.2018) esitti hallitukselle, että hallitus perustaa vaalikomitean valmistelemaan valintoja/ehdotuksia.

Vaalikomitean tulee valmistella neuvoston puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajien (2) valintaa. Sen tulee valmistella myös hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valintaa.

Hallitus teki seuraavan päätöksen:
– Vaalikomitea nimetään maittain hallitusten jäsenten toimesta.

– Vaalikomitean suomalaisjäsen nimetään suomalaisten hallitusten jäsenten toimesta

– Ruotsin hallituksen edustajat esittävät vaalikomitean ruotsalaisjäsenen sen jälkeen kun jäsenkunnat ovat nimenneet hallituksen ja neuvoston jäsenet

– Norjan hallituksen edustajat esittävät vaalikomitean norjalaisjäsenen

– toiminnanjohtaja toimii vaalikomitean sihteerinä

– Takaraja vaalikomitean työlle on 31.3.2019

 

2) Hallitus käsitteli Tornionlaakson Neuvoston Suomeen rekisteröimän tavaramerkin ”Northen Lights Corridor” –kuljetuskäytävän sisältöä

Nimi kokoaa yhteen Revontulten käytävän keskeiset logistiikan edunvalvonnan asiakokonaisuudet. Kartasta tehdään roll up sekä taustamuistio, jossa kerrotaan edunvalvonnan keskeiset painopistealueet. Kartan nimi on

From Bothnian Bay to the Arctic Sea

Northern Lights Corridor

Revontulten käytävä – Norrskenskorridoren

Hallitus teki pohjaversioon lisäyksiä ja ne toimitetaan kartan laatijalle. Muutosten jälkeen karttaluonnos laitetaan kommenteille. Tavoite on, että kartta/roll up on valmiita tammikuun aikana.

3) Hallitus päätti kokousajankohdat ja paikat seuraavasti:
– 12. maaliskuuta 2019, Pellon kunta

– 14. toukokuuta 2019, puhelinkokous

– 11.-12. kesäkuuta 2019, vuosikokous, Haaparanta. Vuosikokous 11.6. alkaen klo 11 Suomen aikaa. Tornionlaakson matkailua  koskeva seminaari 12.6.2019.

– 17. syyskuuta 2019, Enontekiön kunta

– 5. marraskuuta 2019, puhelinkokous

4) Tornionlaakson vuosikirja

Kirjan julkaiseminen on ollut Torniolaakson Neuvoston vastuulla 2000-luvun alusta. Vuosikirjan 2018-2019 materiaali tulee olla koottuna toukokuun 2019 aikana. Kirja tulee painaa syyskuun 2019 aikana niin, että kirja on jaettavissa loka-marraskuussa 2019.

Vuosikirjalle etsitään päätoimittajaa. Hallitus päätti antaa toiminnanjohtajalle valtuudet maksaa Tornionlaakson vuosikirjan toimittajalle enintään n. 6000 euroa vastaavan summan.

5) Kannanotto erillisiin kesä- ja talviaikavyöhykkeisiin Tornionlaaksossa

EU komissio on ilmoittanut haluavansa luopua kellojen siirtelystä, josta säädetään EU-direktiivissä ja joka tehdään kaksi kertaa vuodessa.

Normaaliajan valinta on jokaisen EU-maan oma kysymys. Ruotsi ja Suomi päättävät itse onko normaaliaika kesä- vai talviaika. Norjassa on käyty keskustelua, että se seuraisi Ruotsin päätöstä. Asia on herättänyt kiinnostusta myös Tornionlaaksossa.

Hallitus päätti, että asia käsitellään jäsenkunnissa. Asiaa tullaan myös jatkoselvittämään Ruotsissa ja Suomessa. Lopullinen kannanotto tehdään vuosikokouksessa Haaparannalla 11.-12. kesäkuuta 2019.

 

6) Toiminnanjohtajan talouskatsaus hyväksyttiin. Laskelma on hyvin alustava (liite, vain ruotsiksi).

7) Hallituksen kokousmateriaali liitteineen laitetaan neuvoston kotisivuille (tornedalen.org) pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen.

 

Lisätietoja:

– Hallituksen pj Perarne Kerttu, p. +46

– toiminnanjohtaja Marko Varajärvi p. +46 72 251 88 80