Tornionlaakson neuvosto tehostaa edunvalvontaansa ja osallistuu ensimmäistä kertaa Suomen suurimpaan yhteiskunnalliseen tapahtumaan, SuomiAreenaan, joka järjestetään 11.-15.7.2022 Porissa. Mukana tapahtumassa on noin 215 erilaista organisaatiota. Hakuprosessi viralliseen ohjelmaan käynnistyi marraskuussa 2021, otsikolla ”On aika suunnata katse Pohjoiseen ja aidosti pohjoismaista yhteistyötä tekevään Tornionlaaksoon”.

Tornionlaakson neuvoston hallituksen pj. Eero Ylitalo näkee SuomiAreenan osallistumisen erittäin ajankohtaisena.

– Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan investoinnista puhutaan lähes päivittäin ja onkin ensiarvoisen tärkeätä, että päättäjät ymmärtävät pohjoisen monipuoliset mahdollisuudet yhtenä isona työmarkkina-alueena. Vielä on paljon tehtävää opiskelijoiden, työntekijöiden ja elinkeinoelämän liikkuvuuden helpottamiseksi, lisää Eero Ylitalo.

Osallistuminen SuomiAreenaan on iso panostus. Tornionlaakson neuvosto järjestää oman paneelikeskustelun 13.7., keskustelun juontajana toimii Peter Vesterbacka ja keskustelijat edustavat monipuolisesti koko Tornionlaakson aluetta. Tornionlaakson neuvostolla on myös oma osasto koko viikon, osaston ohjelma toteutetaan yhteistyössä niin jäsenkuntien kuin yhteistyöorganisaatioiden kanssa.

Toiminnanjohtaja Tuula Ajanki iloitsee erityisesti yhteisestä innostuksesta, joka osallistujien kesken vallitsee.

– Olemme parhaillaan suunnittelemassa oman osaston päiväkohtaista ohjelmaa ja tulemme kutsumaan paikalle niin kansanedustajia, ministereitä kuin muitakin vaikuttajatahoja. Tämä on iso yhteinen voimannäytös, mukana ovat mm. Lapin Kauppakamari, Kemi-

Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, Koulutus Nord, Lapin Ammattikorkeakoulu sekä jäsenkunnista mm. Muonio, Pello ja Tornio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *